×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zoon Mette-Marit viert 18e verjaardag

  Marius Borg Høiby niet troongerechtigd

  Zoon Mette-Marit viert 18e verjaardag

  Marius Borg Høiby, de zoon van kroonprinses Mette-Marit, is dinsdag jarig. De stiefzoon van de Noorse kroonprins Haakon is achttien jaar oud geworden.


  Op de website van het Noorse hof en op de Twitterpagina van het koningshuis wordt geen melding gemaakt van de verjaardag van Marius. Haakon en Mette-Marit hebben dinsdag wel een foto online gezet waarop zij te zien zijn met hun twee andere kinderen: prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus (zie onderaan de pagina). Hiermee vragen ze aandacht voor het jaar van de openluchtrecreatie.

  Mette-Marit trouwde in 2001 met kroonprins Haakon. Het huwelijk zorgde aanvankelijk voor nogal wat commotie omdat Mette-Marit, zoals ze in een televisie-interview voor de bruiloft ook toegaf, een voor een aanstaande kroonprinses nogal kleurrijk leven had geleid. Dat werd destijds bondig samengevat als een leven van ‘drugs en rock-'n-roll’. Ze had uit een eerdere relatie een zoontje, Marius, en was mede daarom in de ogen van veel Noren niet de meest geschikte partner voor de toekomstige koning.

  Dat is nu wel anders: Mette-Marits inzet en harde werken worden gewaardeerd en haar oudste zoon Marius neemt soms deel aan het koninklijke leven, al is hij niet troongerechtigd.

  13 januari 2015 - 11:39