Norway Royalty

Zo steunt Haakon de Verenigde Naties

Woensdag heeft de Noorse kroonprins Haakon samen met de minister van Buitenlandse Zaken, Ine Eriksen Søreide, deelgenomen aan een digitale bijeenkomst met het diplomatieke team dat de komende twee jaar de Noorse inspanningen in de VN-Veiligheidsraad zal verzorgen.

Sinds 1 januari is Noorwegen één van de tien niet-permanente leden van de raad, samen met onder meer Ierland. “Ik hoop dat u klaar bent voor de taken die op u wachten. Nu begint het echte werk”, zei de kroonprins volgens een mededeling van het hof tegen het Noorse VN-personeel in New York.

De Noorse kroonprins is nauw betrokken geweest bij de Noorse lobby om voor het eerst sinds 2001-2002 weer een plek in de Veiligheidsraad te krijgen. Zo woonde hij vorig jaar – ook digitaal – een receptie bij voor de lidstaten van de VN waarmee de Noorse campagne werd afgesloten.

“Internationale samenwerking is belangrijk, en via de VN hebben we de mogelijkheid om oplossingen te vinden die het leven van mensen verbeteren. En om de VN te laten functioneren, moeten de landen die in de organisatie geloven hun deel van het werk op zich nemen”, beargumenteerde de kroonprins het Noorse streven. “Noorwegen is er klaar voor.”

LEES OOK:

Zien: Máxima’s hoogtepunten van 2020

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.