2020 12 18

Zo blikt kroonprinses Mary terug op het afgelopen jaar

De Deense kroonprinses Mary blikt in een kerstboodschap op Instagram en haar website terug op het afgelopen jaar. Ze schrijft dat 2020 een uitdagend jaar is geweest voor veel mensen, maar dat mensen dit jaar ook extra zijn gaan beseffen hoe hard ze elkaar nodig hebben.

Mary is beschermvrouwe van meerdere organisaties die opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. De naar haar vernoemde Mary Foundation zet zich in om sociale isolatie van mensen tegen te gaan. Een thema dat in een tijd waarin veel mensen eenzaam zijn volgens de prinses extra aandacht verdient.

De vrouw van kroonprins Frederik schrijft dat de stichting tijdens de coronacrisis alle zeilen bij heeft moeten zetten om de projecten op een alternatieve manier voort te zetten. Zo is er geëxperimenteerd met onlinecursussen en bijeenkomsten en is er tijdens de zomer een grote campagne gelanceerd om eenzaamheid bij jongeren te herkennen. Ook is er een jongerenpanel opgezet waarin naar manieren wordt gezocht om eenzaamheid tijdens de coronaperiode te bestrijden.

Het bericht wordt in ieder geval positief afgesloten! Mary wenst de Deense bevolking prettige feestdagen en schrijft dat het – juist nu – ook van belang is om dankbaar te zijn voor dingen die wel goed gaan. De prinses krijgt hoop van al die mensen die iets voor een ander hebben gedaan dit jaar en van mensen die de moed hebben om hulp te vragen. Mary schrijft dat ze zeker weet dat we samen door deze moeilijk tijd heenkomen.

LEES OOK:

Dit wordt nu vernoemd naar 6-jarige prinses Gabriella van Monaco

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.