France People Chirac Funeral

Zien: Prins Joachim zoekt nog snel kerstboom uit met gezin

Woensdag heeft het Deense hof een korte video gedeeld van de kerstboomjacht van prins Joachim, prinses Marie en Joachim’s vier kinderen, Nikolai, Felix, Henrik en Athena. Het gezelschap ging bij het landgoed van Schackenborg Slot op zoek naar een geschikte kerstboom, zo is te zien op de vrijgegeven beelden. De speurtocht leverde ook resultaat op.

Prins Joachim kreeg het Schackenborg Slot in het zuiden van Jutland, bij het dorpje Møgeltønder, als huwelijkscadeau. Zijn oudste zonen groeiden daar de eerste jaren van hun leven op. Na zijn scheiding en tweede huwelijk besloot hij echter in 2014 naar Kopenhagen te verhuizen, al bleef hij nog wel betrokken bij de exploitatie van het kasteel en landgoed.

Oorspronkelijk was het plan de feestdagen in Schackenborg Slot door te brengen, met koningin Margrethe als eregast. Er viel heel wat bij te praten want het afgelopen jaar verbleef Joachim met vrouw en jongste kinderen merendeels in Frankrijk, waar de prins inmiddels aan de slag is gegaan als defensieattaché op de Deense ambassade in Parijs. Het was ook een bewogen jaar omdat Joachim deze zomer een bloedstolsel in de hersenen kreeg, waarvan hij gelukkig volledig is hersteld.

Daarnaast gooide de toename van het aantal coronabesmettingem de vakantieplannen enigszins in de war. Margrethe komt nu niet naar Møgeltønder maar blijft in Aarhus, in Marseligborg Slot. Joachim gaat daar met zijn hele gezin met de kerstdagen naar toe. De uitgezochte en door hem zelf omgezaagde kerstboom, waarmee voor Schackenborg werd geposeerd, is dus niet meteen nodig.

https://www.instagram.com/p/CJJADlRgqwb/

LEES OOK:

Uitreiking van koninklijke schilderprijs wordt groots gevierd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.