×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zieke Margrethe mist Brits militair evenement

  Zieke Margrethe mist Brits militair evenement

  De Deense koningin Margrethe zou zaterdag een militair evenement bijwonen in het Britse Canterbury maar de vorstin kwam vanwege ziekte niet opdagen.


  Pas op het laatste moment werd besloten dat Margrethe maar beter niet kon komen. Wat de koningin precies mankeert, is niet bekend. Het Deense hof wil tegenover Deense krant Jyllands-Posten alleen bevestigen dat de 77-jarige Margrethe ziek was geworden en dat het niet ernstig is.

  Margrethe staat aan het hoofd van de Princess of Wales Royal Regiment en zou in die hoedanigheid eregast zijn op het evenement in Canterbury. In haar plaats kwam nu de Deense ambassadeur in Londen, Lars Thuesen, over.

  De titel van opperbevelhebber is slechts een ceremoniële. Margrethe deelde hem eerst met prinses Diana maar zij nam er afstand van toen haar huwelijk met prins Charles op de klippen liep.

  24 september 2017 - 07:40