×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zeilende koning Harald wint zilver

  Noorse koning behaalt tweede plaats met boot Fram XVII

  Zeilende koning Harald wint zilver

  Koning Harald van Noorwegen kan nog steeds zeilen als de beste. Dat bleek zondag op de laatste dag van het Noors kampioenschap in de Express-klasse. De 77-jarige koning finishte met zijn boot Fram XVII als eerste in de slotrace en sprong daardoor in het algemeen klassement van de 17e naar de 2e plaats, goed voor zilver.


  Koning Harald ging juichend over de finishlijn aldus persbureau NTB. Samen met zijn bemanning Kjell Arne Myrann, Kjell Inge Heiberg en Hans Jørgen Bauck jr. wist hij optimaal gebruik te maken van de weersomstandigheden in de Bunnefjord. "Petje af voor de koning", zei de woordvoerder van de Noorse zeilbond. "Hij heeft samen met zijn bemanning heel veel topzeilers achter zich gelaten."

  Koning Harald is een verwoed en ervaren zeiler. Hij nam voor Noorwegen maar liefst 3 keer deel aan de Olympische Spelen, in Tokio (1964), Mexico (1968) en München (1972). In 2005 won hij in Zweden het Europees kampioenschap.

  25 augustus 2014 - 13:45