×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Waterprinses Victoria viert Wereldwaterdag

  Kroonprinses Victoria ervaart waterproblematiek

  Waterprinses Victoria viert Wereldwaterdag

  Kroonprinses Victoria van Zweden heeft vrijdag aandacht gevraagd voor waterproblematiek. Dat ze dat vrijdag deed, is geen toeval: 22 maart is door de VN uitgeroepen tot Wereldwaterdag.

  De prinses ging eerst langs bij een van Stockholms belangrijkste rioolwaterzuiveringsinstallaties. Daarna bezocht Victoria het meer Brunnsviken, nabij Stockholm. Om aan den lijve te ondervinden hoe zwaar het voor sommige mensen is om dagelijks water te moeten halen, droeg de prinses een kilometer een met water gevulde jerrycan op haar rug. Tijdens de wandeling sprak ze met de baas van de Zweedse tak van WaterAid, een goed doel dat zich wereldwijd inzet voor een betere watervoorziening.

  Het onderwerp waterproblematiek is de Zweedse kroonprinses niet vreemd. Victoria is officieel pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarnaast is ze sinds 1994 beschermvrouw van de Stockholm Junior Water Prize. Haar vader koning Carl Gustaf is beschermheer van de Stockholm Water Prize.

  23 maart 2019 - 14:46