×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Zweeds koningspaar geniet van rendiertocht

  Winter wonderland

  Video: Zweeds koningspaar geniet van rendiertocht

  Carl Gustaf en Silvia brachten op de Nationale dag van de Sami een bezoek aan Jokkmokk in Zweeds Lapland.


  Belangrijke cultuur

  Het Zweedse koningshuis deelt de woorden van de koning op hun Instagramaccount: “Het Sami-verhaal is een belangrijk onderdeel van Zweden. Sami-tradities verrijken de Zweedse cultuur in alles; van muziek tot ambachten. Hier op de markt van Jokkmokk – een ontmoetingsplaats met meer dan 400 jaar geschiedenis van onze voorouders – worden we hieraan herinnerd.”

  LEES OOK:

  Jokkmokk

  Gedurende hun bezoek aan Jokkmokk bezochten de koning en koningin ook de Sami-school van Jokkmokk, een rendierhek, het Berg- en Sami-museum Ájtte en het Sami-educatief centrum.

  Sami-parlement

  Het koningspaar ontmoette ook vertegenwoordigers van het Sami-parlement. Tijdens het bezoek van droeg koningin Silvia het Sami-kostuum dat de zij ontving in verband met de inhuldiging van het Sami-parlement in 1993.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Kungahuset (@kungahuset) op

  Bron: Sveriges Kungahus. Beeld: TT/Naina Helén Jåma

  7 februari 2020 - 08:03