×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Verjaardagsdiner Margrethe met familie en vrienden

  Afsluiting feestelijkheden rond 75e verjaardag Deense koningin

  Video: Verjaardagsdiner Margrethe met familie en vrienden

  Koningin Margrethe had donderdagavond haar familie, vrienden en hofhouding om zich heen verzameld voor een verjaardagsdiner in Fredensborg Slot, haar voorjaarsresidentie ten noorden van Kopenhagen. Naast de Deense koninklijke familie waren ook het Zweedse koningspaar, koning Harald van Noorwegen en de kroonprinselijke paren van beide Scandinavische buurlanden bij het galadiner aanwezig.


  Net als bij het galadiner dat woensdagavond in Christiansborg Slot voor de 75 jarige Margrethe werd gehouden, was de wijn afkomstig van het Franse wijngoed van prins-gemaal Henrik. Hij was zelf ook nu niet bij het feest. Henrik is begin deze week ziek geworden en heeft zijn deelname aan de festiviteiten voor zijn vrouw moeten afzeggen.

  Het diner was het slotstuk van de over verschillende dagen uitgesmeerde feestelijkheden. Vorige week was de koninklijke familie in Aarhus, waar een feestavond was georganiseerd en waar Margrethe en Henrik een rijtoer maakten. Woensdag kwamen bijna alle Europese regerende koningsparen naar Kopenhagen om Margrethe geluk te wensen tijdens een galadiner, en donderdagmorgen werd de jarige om half negen onder haar slaapkamerraam wakker gezongen. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima namen aan dit traditionele Deense verjaardagsritueel deel.

  Paleisbalkon

  Margrethe werd later op de dag royaal toegejuicht in Kopenhagen, waar ze een aantal malen met haar familie op het paleisbalkon verscheen. Na een rijtoer door het stadscentrum, waar tienduizenden Denen op de been waren, nam ze ook op het balkon van het stadhuis de gelukwensen van de bevolking in ontvangst.

  Schoondochter prinses Marie had bij aankomst op het winderige stadhuisplein pech. De wind kreeg vat op haar hoofddeksel, dat ook door echtgenoot prins Joachim niet achterhaald kon worden. Een official wist het hoedje nog net op tijd te pakken te krijgen. Joachim trok 's avonds zelf de aandacht met zijn smoking met rood jasje, zie de video hieronder.

   

  17 april 2015 - 09:50