VIDEO: Prinses Leonore (2) valt van stoel tijdens doop prins Oscar

De Zweedse koninklijke familie is in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm bijeen voor de doop van prins Oscar. Het tweede kind van kroonprinses Victoria en prins Daniel kwam op 2 maart ter wereld.

Ook de kroonprinselijke paren van Noorwegen en Denemarken zijn bij de plechtigheid. De Deense kroonprins Frederik en de Noorse kroonprinses Mette-Marit zijn peetouders van Oscar. Prinses Madeleine, Victoria’s jongere zusje, is de tweede peettante. Verder zijn ook Oscar Magnuson – een neef van Victoria – en Hans Åström gevraagd getuige te zijn van de doopbeloften.

Madeleine is met haar hele gezin bij de doop. De bijna éénjarige prins Nicolas, die het in oktober bij zijn eigen doop op een huilen zette, zit bij zijn vader Chris O’Neill op schoot. Met een lichtgevend speeltje wordt hij zoet gehouden. Zijn tweejarige zus prinses Leonore heeft haar eigen stoeltje, net als prinses Estelle, het oudste kind van Victoria en Daniel. Om de zangeres achter haar beter te kunnen zien, besloot ze op haar stoel te gaan staan. Maar toen verloor ze haar evenwicht, kantelde het troontje en lag het prinsesje op de grond.

Öland

Het jongste lid van de Zweedse koninklijke familie ontbreekt. Prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia, die op 19 april ouders werden, lieten zoon prins Alexander thuis.

Oscar wordt gedoopt met water afkomstig van een bron op het eiland Öland. Dat is een traditie die koning Carl Gustaf is begonnen. Voorheen werd water gebruikt uit de rivier Jordaan.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen