×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Prinses Leonore (2) valt van stoel tijdens doop prins Oscar

  VIDEO: Prinses Leonore (2) valt van stoel tijdens doop prins Oscar

  De Zweedse koninklijke familie is in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm bijeen voor de doop van prins Oscar. Het tweede kind van kroonprinses Victoria en prins Daniel kwam op 2 maart ter wereld.


  Ook de kroonprinselijke paren van Noorwegen en Denemarken zijn bij de plechtigheid. De Deense kroonprins Frederik en de Noorse kroonprinses Mette-Marit zijn peetouders van Oscar. Prinses Madeleine, Victoria’s jongere zusje, is de tweede peettante. Verder zijn ook Oscar Magnuson – een neef van Victoria – en Hans Åström gevraagd getuige te zijn van de doopbeloften.

  Madeleine is met haar hele gezin bij de doop. De bijna éénjarige prins Nicolas, die het in oktober bij zijn eigen doop op een huilen zette, zit bij zijn vader Chris O’Neill op schoot. Met een lichtgevend speeltje wordt hij zoet gehouden. Zijn tweejarige zus prinses Leonore heeft haar eigen stoeltje, net als prinses Estelle, het oudste kind van Victoria en Daniel. Om de zangeres achter haar beter te kunnen zien, besloot ze op haar stoel te gaan staan. Maar toen verloor ze haar evenwicht, kantelde het troontje en lag het prinsesje op de grond.

  Öland

  Het jongste lid van de Zweedse koninklijke familie ontbreekt. Prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia, die op 19 april ouders werden, lieten zoon prins Alexander thuis.

  Oscar wordt gedoopt met water afkomstig van een bron op het eiland Öland. Dat is een traditie die koning Carl Gustaf is begonnen. Voorheen werd water gebruikt uit de rivier Jordaan.

  27 mei 2016 - 13:43