Video: Margrethe uitgebreid toegejuicht tijdens rijtoer

De Deense koningin Margrethe is donderdagmiddag tijdens een rijtoer van een halfuur door het centrum van Kopenhagen door tienduizenden Denen toegejuicht. Kort daarvoor hadden duizenden Denen op het grote plein voor paleis Amalienborg de vorstin en haar familie al toegezwaaid en met hoerageroep ontvangen.

Margrethe, die donderdag haar 75e verjaardag viert, reed in een open rijtuig naar het stadhuis en werd vergezeld door het kroonprinselijk paar Frederik en Mary. Die namen de plaats in van prins-gemaal Henrik, die het afgelopen weekend ziek is geworden en de festiviteiten moet missen.

Op het paleisbalkon kreeg Margrethe gezelschap van haar kinderen en kleinkinderen. Het enthousiasme van het publiek bracht de koningin ertoe twee keer op het balkon terug te keren. Vanaf een tegenoverliggend paleis keken de Zweedse en Noorse koninklijke families toe, samen met Margrethes zussen Benedikte en Anne-Marie en koning Constantijn van Griekenland.

Koningin Margrethe kreeg in het stadhuis een receptie en lunch aangeboden en verscheen na afloop ook daar op het balkon. Ook voor het stadhuis was een grote menigte op de been.

Der blev vinket og viftet med Dannebrog – og det blev da også til en enkelt buket blomster, omend af omveje – da dronning Margrethe kørte karettur gennem Københavns gader i anledningen af fejringen af hendes 75 år.

Posted by DR Nyheder on donderdag 16 april 2015

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen