×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Carl Philip en Sofia nemen gasten mee uit varen

  Diner aan vooravond bruiloft

  Video: Carl Philip en Sofia nemen gasten mee uit varen

  Prins Carl Philip en zijn aanstaande Sofia Hellqvist zijn de feestelijkheden voor hun huwelijk vrijdagavond begonnen met een vaartocht in Stockholm. Vrienden en familie van het bruidspaar dat elkaar zaterdagmiddag in de paleiskerk het jawoord geeft, scheepten zich in voor de ogen van tientallen belangstellenden.


  Het trefpunt aan de Strandvägen bevond zich niet ver van de nachtclub Sturekompaniet in de Stockholmse wijk Östermalm waar Carl Philip en Sofia elkaar enkele jaren geleden voor het eerst troffen. Het duurde daarna nog twee jaar alvorens ze elkaar opnieuw ontmoetten, bij een tennistoernooi. Lang wisten ze hun relatie geheim te houden, maar vijf jaar geleden kregen de media er lucht van.

  Diezelfde media waren op de kade massaal aanwezig om de bruiloftsgasten te fotograferen. Het aanstaande bruidspaar kwam als eerste, Carl Philips oudste zus kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel arriveerden als laatste. De hoogzwangere prinses Madeleine en haar echtgenoot Chris sloegen de boottocht over en gingen per auto meteen naar de feestlocatie op het eiland Skeppsholmen.

  Van de aangekondigde buitenlandse gasten waren alleen de Noorse kroonprinses Mette-Marit, prinses Märtha Louise en Ari Behn bij de vaartocht en het aansluitende feest. De overige koninklijke genodigden, onder wie de koninginnen Máxima en Mathilde, komen zaterdag pas naar Stockholm.

  13 juni 2015 - 11:10