Victoria worstelt met balans werk en privé

Kroonprinses Victoria vindt het soms moeilijk een goede balans te vinden tussen haar gezin en haar werk als troonopvolger van Zweden. In een documentaire van TV4 ter ere van haar veertigste verjaardag zegt Victoria af en toe “verscheurd” te worden.

“Kinderen gaan door verschillende fases en dan moet je er voor ze zijn”, zegt Victoria, moeder van de vijfjarige prinses Estelle en de eenjarige prins Oscar. Tegelijkertijd wil ze haar taken als kroonprinses goed vervullen.

Victoria heeft het naar eigen zeggen getroffen met prins Daniel, die ze een “begripvolle echtgenoot” noemt. “We proberen dit echt samen te doen. De kinderen hebben twee ouders.” Eerder dit jaar nam de Zweedse kroonprinses nog zes weken vrij voor een lange vakantie met haar gezin.

Tijd

Victoria zegt dat ze “geen binnenmens” is. “Het buitenleven is belangrijk voor mij. Daar kan ik mijn batterij weer opladen. Ik moet eruit, dat geeft me het gevoel dat ik weer op adem kan komen.”

De kroonprinses wordt in juli veertig, reden voor een meerdaags feest in Zweden. Victoria viert haar verjaardag onder meer op vakantie-eiland Öland. “Die traditie begon al vroeg”, zegt ze in de documentaire Victoria 40, die deze week in Zweden wordt uitgezonden. “En er komen nog steeds mensen naar Solliden Slott om me te feliciteren.”

Wat Victoria het liefst voor haar verjaardag wil hebben? “Meer tijd!”