×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria worstelt met balans werk en privé

  Victoria worstelt met balans werk en privé

  Kroonprinses Victoria vindt het soms moeilijk een goede balans te vinden tussen haar gezin en haar werk als troonopvolger van Zweden. In een documentaire van TV4 ter ere van haar veertigste verjaardag zegt Victoria af en toe “verscheurd” te worden.


  “Kinderen gaan door verschillende fases en dan moet je er voor ze zijn”, zegt Victoria, moeder van de vijfjarige prinses Estelle en de eenjarige prins Oscar. Tegelijkertijd wil ze haar taken als kroonprinses goed vervullen.

  Victoria heeft het naar eigen zeggen getroffen met prins Daniel, die ze een “begripvolle echtgenoot” noemt. “We proberen dit echt samen te doen. De kinderen hebben twee ouders.” Eerder dit jaar nam de Zweedse kroonprinses nog zes weken vrij voor een lange vakantie met haar gezin.

  Tijd

  Victoria zegt dat ze “geen binnenmens” is. “Het buitenleven is belangrijk voor mij. Daar kan ik mijn batterij weer opladen. Ik moet eruit, dat geeft me het gevoel dat ik weer op adem kan komen.”

  De kroonprinses wordt in juli veertig, reden voor een meerdaags feest in Zweden. Victoria viert haar verjaardag onder meer op vakantie-eiland Öland. “Die traditie begon al vroeg”, zegt ze in de documentaire Victoria 40, die deze week in Zweden wordt uitgezonden. “En er komen nog steeds mensen naar Solliden Slott om me te feliciteren.”

  Wat Victoria het liefst voor haar verjaardag wil hebben? “Meer tijd!”

  30 mei 2017 - 10:59