Sweden Royals

Victoria verkozen tot ‘hetero van het jaar’ in Zweden

Lezers van tijdschrift QX hebben de kroonprinses tot één van de winnaars van het ‘Gay Gala’ verkozen. Volgens hen verdient ze het predicaat ‘hetero van het jaar’. En dat zit zo.

Ze dankt de eer en de titel onder meer aan de toespraak die ze vorig jaar hield tijdens de Stockholm Pride, vergelijkbaar met onze Canal Pride in Amsterdam. Victoria maakt zich al jaren hard voor de LGBTQI-gemeenschap. Ze heeft ook al op de ‘verkiezing’ gereageerd met een brief, waarin ze haar dankbaarheid uit.

“Ik was erg trots en blij met de mooie onderscheiding van de lezers van QX. Het betekent veel voor me”, aldus een deel van Victoria’s woorden. Ze rept verder nog over de vele uitdagingen die 2020 met zich meebracht. En dat op veel andere plekken op de wereld het werk van mensen die strijden voor gelijke behandeling bemoeilijkt wordt door de pandemie.

“Daarom is het nu extra belangrijk dat we elke dag blijven werken aan een wereld waarin LGBTQI-ers de kans krijgen om in vrijheid en zonder onderdrukking te leven”, besluit ze.

https://www.instagram.com/p/CL1-ehGg83e/

LEES OOK:

Zien: eerste beelden Oprahs interview met Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, Instagram. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kungahuset