×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
  • De koninklijke familie wordt kleiner

    Door Marc van der Linden

    Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

    Lees column
  • Meest gelezen

  • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

  • Victoria om veiligheidsredenen niet bij conferentie’

    Update - Hof trekt verklaring in: 'Kroonprinses heeft andere verplichtingen'

    Victoria om veiligheidsredenen niet bij conferentie’

    De Zweedse kroonprinses Victoria is donderdag niet aanwezig bij de conferentie van Global Child Forum in het Koninklijk Paleis in Stockholm. Een woordvoerster van het hof liet eerder weten dat het met het oog op het verhoogde dreigingsniveau niet verantwoord is dat de kroonprinses zich in dezelfde ruimte bevindt als het staatshoofd, koning Carl Gustaf. Later trok deze woordvoerster haar verklaring echter weer in.


    Toen de conferentie donderdagmorgen om 09.00 uur begon in de Rijkszaal van het Koninklijk Paleis, bleek de kroonprinses plotseling afwezig te zijn, zo schrijft de krant Expressen. Haar stoel was op het laatste moment weggehaald. Het hof wilde niet vertellen waar Victoria zich dan wel bevond, maar bevestigde dat de situatie te maken heeft met het verhoogde dreigingsniveau van aanslagen in Zweden. Volgens het hof was het onverantwoord dat zowel het staatshoofd als zijn beoogd opvolger zich in dezelfde ruimte bevonden. Het zou overigens niet de Zweedse nationale veiligheidsdienst Säpo zijn, maar de veiligheidsdienst van het hof zelf die het besluit heeft genomen.

    Later trok de woordvoerster van het hof tegenover de publieke tv-zender SVT haar verklaring in: 'De kroonprinses heeft andere verplichtingen. We hebben een actieve koninklijke familie en er zijn meerdere andere leden van de familie die deelnemen. Dit was al langere tijd gepland.' Die laatste uitspraak is opmerkelijk, aangezien Victoria's aanwezigheid bij de conferentie nog altijd in de agenda op de koninklijke website vermeld staat (zie onder).

    In zijn openingstoespraak ging de koning niet in op Victoria's afwezigheid. Wel wenste hij alle aanwezigen een goede en inspirerende dag toe. Naast de koning waren ook koningin Silvia, prinses Madeleine en prinses Sofia bij de conferentie aanwezig.

    26 november 2015 - 09:57