×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria bedankt Zweedse volk

  Victoria bedankt Zweedse volk

  Kroonprinses Victoria heeft genoten van de viering van haar veertigste verjaardag. Dat zei de Zweedse royal tijdens een feestelijk concert op Öland. Het concert werd gehouden om geld in te zamelen voor het speciale kinderfonds van Victoria.


  In haar toespraak bedankte Victoria het Zweedse volk en de inwoners van Öland in het bijzonder. Ze vertelde fijne herinneringen te hebben aan de vakanties op het eiland. “Öland is voor mij het vakantieparadijs”, zei ze tot groot plezier van de aanwezigen.

  Ook stond de kroonprinses stil bij de speciale viering van haar verjaardag, Victoriadagen, Ze zei dat het geweldige herinneringen waren. Daarbij noemde ze ook het uitreiken van de speciale sportprijs die haar naam draagt. In 1979 was de skilegende Ingemar Stenmark de eerste die de Victoriastipendium kreeg. Dit jaar ging de prijs naar mountainbikster Jenny Rissveds. Ze won goud op de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro en Victoria vertelde dat ze flink gejuicht had voor Rissveds.

  Victoria kreeg de lachers op haar hand toen ze vertelde over de uitreiking van de prijs in 1985. Hoogspringer Patrick Sjöberg kreeg hem toen. “Hij was zo lang”, zei de kroonprinses over haar succesvolle landgenoot. “Er kwam geen eind aan hem. Dat was erg imponerend voor een meisje van acht.”

  Tijdens het concert traden tal van bekende Zweedse artiesten op. Maar de meeste aandacht ging uit naar de Noorse tweeling Markus & Martinus. Zo gauw het populaire duo zich liet zien, brak er een luid gegil uit van de schare jonge fans in het publiek. Ook Estelle kon het optreden van de Noren zeer waarderen. Bij het concert was, op de allerkleinste kinderen na, de hele koninklijke familie aanwezig.

  14 juli 2017 - 23:23