×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verjaardagsfeesten Margrethe van start in Aarhus

  Bijna 75-jarige Deense koningin bij galavoorstelling

  Verjaardagsfeesten Margrethe van start in Aarhus

  Hoewel koningin Margrethe van Denemarken pas volgende week donderdag jarig is, zijn de feestelijkheden voor haar 75e verjaardag al van start gegaan. Op woensdagavond woonde Margrethe met prins-gemaal Henrik, het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en hun kinderen prins Christian en prinses Isabella een galavoorstelling bij in de concerthal in Aarhus. Ook prins Joachim was aanwezig met zijn vrouw Marie en zijn oudste zoons NIkolai en Felix.


  Eerder die dag reden de Deense koningin en haar echtgenoot prins-gemaal Henrik door Aarhus in een open rijtuig, vergezeld door een parade van legerpaarden. Een paardenparade wordt traditiegetrouw alleen gehouden voor speciale gelegenheden, zoals koninklijke bruiloften en jubilea. Na de rijtoer kwam het paar aan bij het gemeentehuis van Aarhus, waar ze hun opwachting maakten op het balkon, gevolgd door een receptie.

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben aangekondigd naar de verjaardag van Margrethe te komen en ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende week af naar Denemarken. Op woensdag 15 april woont het koningspaar een feestelijk diner bij in het paleis Christiansborg in Kopenhagen.

  9 april 2015 - 09:42