Verjaardagsfeesten Margrethe van start in Aarhus

Hoewel koningin Margrethe van Denemarken pas volgende week donderdag jarig is, zijn de feestelijkheden voor haar 75e verjaardag al van start gegaan. Op woensdagavond woonde Margrethe met prins-gemaal Henrik, het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en hun kinderen prins Christian en prinses Isabella een galavoorstelling bij in de concerthal in Aarhus. Ook prins Joachim was aanwezig met zijn vrouw Marie en zijn oudste zoons NIkolai en Felix.

Eerder die dag reden de Deense koningin en haar echtgenoot prins-gemaal Henrik door Aarhus in een open rijtuig, vergezeld door een parade van legerpaarden. Een paardenparade wordt traditiegetrouw alleen gehouden voor speciale gelegenheden, zoals koninklijke bruiloften en jubilea. Na de rijtoer kwam het paar aan bij het gemeentehuis van Aarhus, waar ze hun opwachting maakten op het balkon, gevolgd door een receptie.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben aangekondigd naar de verjaardag van Margrethe te komen en ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende week af naar Denemarken. Op woensdag 15 april woont het koningspaar een feestelijk diner bij in het paleis Christiansborg in Kopenhagen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen