×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verjaardag Victoria wordt groots gevierd

  Verjaardag Victoria wordt groots gevierd

  De Zweden pakken deze zomer uit voor de veertigste verjaardag van kroonprinses Victoria. In juli is het twee dagen feest in het land, maakte het Zweedse hof vrijdag bekend.


  De feestelijkheden beginnen op vrijdag 14 juli, Victoria’s verjaardag, met een Te Deum. Voor de dankdienst komen de koninklijke familie, regeringsvertegenwoordigers en paleismedewerkers samen in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Aansluitend vindt een receptie plaats.

  Rond het middaguur klinken saluutschoten vanaf het eiland Skeppsholmen. Ook in Göteborg, Karlskrona, Härnösand en Boden wordt een eresalvo afgevuurd. Vervolgens stapt Victoria met haar man prins Daniel, dochter prinses Estelle en zoon prins Oscar in een koets voor een rijtocht door Stockholm.

  Muzikaal feest
  De feestelijkheden op Victoria’s verjaardag worden vrijdagavond afgesloten op het vakantie-eiland Öland. In het stadion van Borgholm, waar al vaker Victoria’s verjaardag werd gevierd, vindt een groot muzikaal feest plaats.

  Zaterdag 15 juli krijgt de bevolking de kans Victoria en haar ouders koning Carl Gustaf en koningin Silvia persoonlijk te feliciteren. Bij de koninklijke zomerresidentie Solliden Slott nemen de kroonprinses, koning en koningin van 08.30 uur tot ongeveer 11.00 uur de tijd het publiek te ontmoeten.

  7 april 2017 - 11:37