Veel koninginnen bij huwelijk Carl Philip en Sofia

De officiële gastenlijst voor het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip dit weekeinde in Stockholm is nog niet bekendgemaakt. Dat gebeurt pas op het laatste moment. Maar de verschillende koningshuizen hebben zelf al laten weten wie naar de bruiloft gaan. Zo wordt Nederland vertegenwoordigd door koningin Máxima.

In de agenda van de koninklijke familie is te zien dat zij zaterdagmorgen nog in Zeewolde is voor de opening van het nieuwe Scoutinglandgoed en daarna naar Stockholm vliegt voor het huwelijk van Carl Philip en Sofia Hellqvist.

Koningin Mathilde zal namens België aanwezig zijn. Zij gaat alleen omdat koning Filip het te druk heeft met de voorbereiding van zijn eerste staatsbezoek, eind deze maand aan China. "Het wordt een belangrijke, inhoudelijk sterke en intensieve reis”, vertelden zijn medewerkers aan Het Nieuwsblad. Filip zal in acht dagen vijf steden bezoeken.

Denemarken komt met een grote afvaardiging naar het buurland. Koningin Margrethe, peetttante van Carl Philip, gaat samen met het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en prins Joachim en prinses Marie. Vanuit Noorwegen komen koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit alsmede prinses Märtha Louise en haar echtgenoot Ari Behn.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen