Noordwijk Willem Alexander Victoria

Västmanland krijgt bezoek van kroonprinses Victoria

Donderdag heeft de Zweedse kroonprinses Victoria in haar eentje een bezoek gebracht aan de provincie Västmanland. De visite maakte deel uit van een rondgang langs alle 21 historische Zweedse provincies die de koninklijke familie afgelopen maandag in Stockholm is begonnen. Toen was het de beurt aan het koningspaar en dit keer kwam Victoria in actie.

De bedoeling van de bezoeken is om overal in het land poolshoogte te nemen en te horen wat de gevolgen zijn van de coronapandemie voor zaken als economie, sport, cultuur en gezondheidszorg. Met dat laatste onderwerp begon Victoria haar bezoek in Västerås, waar ze werd ontvangen door de gouverneur.

De vertegenwoordigers van de gemeente Sala, de politie-autoriteit, vertegenwoordigers van Zweedse ondernemingen in Västmanland, Företagarna Mälardalen, ABB Zweden en Electronic Sweden AB vertelden hoe de pandemie hun respectieve gebieden beïnvloedde. Het gesprek op de universiteit van Mälardalen ging vervolgens ook over de impact van de crisis. De organisaties konden in ieder geval rekenen op het medeleven en de steun van Victoria. 

LEES OOK:

België is opgetogen over eerste ontmoeting koning Filip met halfzus Delphine

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.