×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vaandel voor Deense inlichtingendienst

  Uit handen van koningin Margrethe

  Vaandel voor Deense inlichtingendienst

  De Deense koningin Margrethe heeft dinsdagmorgen in Varde, een stadje in zuidwest Jutland, de kersverse Legerinlichtingendienst zijn vaandel overhandigd. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid in het stadscentrum.


  Het inlichtingencentrum – Hærens Efterretningstjeneste – is twee jaar geleden opgericht omdat het Deense leger zijn capaciteiten op dat gebied wilde uitbreiden. Volgens Deense media was het de eerste keer sinds 1951 dat een nieuw legeronderdeel het licht zag en een vaandel kreeg. De militairen in Varde hadden afgelopen vrijdag al een generale repetitie gehouden voor de ceremonie die niet op de kazerne maar in de stad plaatsvond.

  Aanvankelijk was het de bedoeling dat de koningin de reis vanuit Fredensborg per helikopter zou maken en naar de kazerne zou vliegen, maar vanwege technische problemen is gekozen voor het vliegveld van Esbjerg, meldde de krant Jydste Vestkysten.

  5 april 2016 - 14:37