Frederik In Legerkleding Screenshot Instagram

Uniform uit de kast: Frederik gaat speciale cursus bij Deens leger volgen

Frederik is uitgenodigd om deel te nemen aan een vrij exclusief programma van het Deense leger. Hiervoor wordt ieder jaar slechts een select gezelschap uitgekozen. De zogeheten SIKU-cursus duurt 2 weken en heeft 28 deelnemers.

De cursus brengt kopstukken uit allerlei lagen van de samenleving bij elkaar. En staat daarnaast in het teken van het veiligheidsbeleid van het Deense leger. De Commandant van de Deense Strijdkrachten nodigt ieder jaar andere cursisten uit om deel te nemen, de training vindt plaats aan de Legeracademie, al wordt gekozen voor een speciale cursusacademie op het eiland Sjælland.

Afgekort tot SIKU wordt de training al sinds 1987 gegeven. Deelname duurt zo’n 2 weken. Frederik is dit jaar dus één van de genodigden. Binnen die 2 weken zullen verschillende onderdelen van de strijdkrachten bezocht worden en dat geldt ook voor de strijdkrachten op Groenland, waar de groep dus naartoe zal reizen.

Frederik vervulde na zijn studie een aantal functies bij het leger, waaronder bij een commando-eenheid. Veel (met name mannelijke) royals volgen een militaire opleiding en/of dienen enige tijd voor hun land.

Een archiefbeeld van Frederik in uniform, hij bezocht eind vorig jaar een barak van de Special Forces. Waar Deense, Belgische en Nederlandse militairen trainden voor de NAVO.

Frederik In Legerkleding Screenshot Instagram

LEES OOK:

Deze royals hebben allemaal dezelfde leeftijd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @detdanskekongehus