×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Trump wil Groenland kopen van koningin Margrethe

  Groenland en Denemarken zetten president op zijn plek

  Trump wil Groenland kopen van koningin Margrethe

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Deense koningin Margrethe in verlegenheid gebracht. Trump heeft namelijk door laten schemeren dat hij Groenland wil kopen. Larry Kudlow, een economisch adviseur van de president, bevestigde dat zondagavond aan Fox News. “Ik zeg alleen maar dat de president, die iets af weet van vastgoed, de aankoop van Groenland wil bekijken.”

  Trump komt begin volgende maand op staatsbezoek in Denemarken en daardoor staat Margrethe, die ook koningin van Groenland is, voor de vraag of ze tijdens haar gesprekken met de president of bij het staatsbanket moet reageren op zijn opmerkelijke opmerkingen. De regeringen van het autonome Groenland en van Denemarken hebben Trump al van repliek gediend – “Groenland staat niet te koop” – maar wellicht is een vorstelijke terechtwijzing ook op zijn plaats.

  De koninklijke familie heeft een bijzondere band met Groenland en heeft daar door de jaren heen ook een grote belangstelling en liefde voor getoond, zoals in Nederland de koninklijke familie voor de Caribische eilanden van het koninkrijk toonde. Koningin Margrethe en zeker ook kroonprins Frederik voelen zich betrokken bij het immense, maar dunbevolkte Groenland.

  Uiteindelijk is het de Deense regering die de vorstin moet adviseren over de juiste handelwijze, maar Margrethe zal haar traditionele vakantieverblijf in het zuiden van Frankrijk wellicht gebruiken om nog eens goed na te denken over haar toespraak bij het staatsbanket voor de Amerikaanse president.

  19 augustus 2019 - 17:24