×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Stamceltransplantatie voor prinses Christina

  Stamceltransplantatie voor prinses Christina

  Prinses Christina van Zweden ondergaat een stamceltransplantatie. Dit heeft het Zweedse hof vrijdag bekendgemaakt. De 73-jarige zus van koning Carl Gustaf werd vorig najaar gediagnosticeerd met chronische leukemie.


  Sinds oktober werd ze hiervoor behandeld met een reguliere chemotherapie. Volgens het hof is de behandeling goed verlopen, maar is chemotherapie niet voldoende voor genezing. In Christina's beenmerg bevinden zich namelijk stamcellen die resistent zijn tegen chemotherapie.

  In overleg met de familie en haar artsen heeft de Zweedse prinses besloten om een stamceltransplantatie te ondergaan. In de verklaring laat het Zweedse koningshuis weten dat de prinses en haar familie de komende maanden alle kracht nodig hebben om zich op de behandeling te kunnen focussen.

  Christina leed eerder aan borstkanker, maar na een chemotherapie en bestraling in 2010 werd ze genezen verklaard.

  3 maart 2017 - 09:59