Spottende reacties op Deens familieportret

Het nieuwe portret van de Deense koninklijke familie valt niet erg in de smaak. Het schilderij ziet er volgens vele media een beetje eng uit. Daily Mail schrijft bijvoorbeeld dat koningin Margrethe II en de andere royals wel wat weghebben van The Addams Family.

Het portret in een 'soort magisch-realistische stijl' omvat drie generaties van de koninklijke familie van het Scandinavische land. Het kunstwerk is gemaakt door Tomas Kluge, die er zelf ook op staat. Hij schilderde zichzelf en zijn vrouw op de achtergrond. Op de website van de kunstverzameling van de Deense royals valt te lezen dat het portret het verhaal vertelt van een moderne familie en tegelijkertijd een stuk koninklijke geschiedenis is. Kluge heeft er vier jaar lang aan gewerkt.

De belichting en ietwat duistere uitstraling van sommige royals, onder wie de jonge prins Christian die flinke wallen onder zijn ogen heeft, is reden voor diverse sites om het schilderij te vergelijken met een reclameposter voor een horrorfilm. Weblog Gawker schrijft zelfs dat 'Denemarken wordt geregeerd door een demonenfamilie'. Het opvallende portret is tot en met maart van volgend jaar te bekijken in de koninklijke residentie Amalienborg in Kopenhagen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen