×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spottende reacties op Deens familieportret

  Vergelijking met 'The Addams Family'

  Spottende reacties op Deens familieportret

  Het nieuwe portret van de Deense koninklijke familie valt niet erg in de smaak. Het schilderij ziet er volgens vele media een beetje eng uit. Daily Mail schrijft bijvoorbeeld dat koningin Margrethe II en de andere royals wel wat weghebben van The Addams Family.


  Het portret in een 'soort magisch-realistische stijl' omvat drie generaties van de koninklijke familie van het Scandinavische land. Het kunstwerk is gemaakt door Tomas Kluge, die er zelf ook op staat. Hij schilderde zichzelf en zijn vrouw op de achtergrond. Op de website van de kunstverzameling van de Deense royals valt te lezen dat het portret het verhaal vertelt van een moderne familie en tegelijkertijd een stuk koninklijke geschiedenis is. Kluge heeft er vier jaar lang aan gewerkt.

  De belichting en ietwat duistere uitstraling van sommige royals, onder wie de jonge prins Christian die flinke wallen onder zijn ogen heeft, is reden voor diverse sites om het schilderij te vergelijken met een reclameposter voor een horrorfilm. Weblog Gawker schrijft zelfs dat 'Denemarken wordt geregeerd door een demonenfamilie'. Het opvallende portret is tot en met maart van volgend jaar te bekijken in de koninklijke residentie Amalienborg in Kopenhagen.

  21 november 2013 - 14:46