×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sonja opent keramiekexpo in Denemarken

  Sonja opent keramiekexpo in Denemarken

  Koningin Sonja van Noorwegen heeft zondag een keramiekexpo geopend in het Deense stadje Middelfart. De expo heeft voor Sonja een persoonlijk tintje, want het museum laat ook een werk van haar zien.


  De tachtigjarige vorstin toonde zich in haar openingspraatje dankbaar voor de ruimte die het museum voor haar werk had vrijgemaakt. 'Ik heb het geluk gehad voor u te mogen creëren', tekende het Deense royaltyblad BILLED Bladet op uit de mond van Sonja.

  Het was niet de eerste keer voor Sonja in het Deense museum. In het verleden volgde ze er zelf cursussen in keramiek. Die lessen was ze nog niet vergeten, want zondag bedankte ze de twee medewerkers die haar destijds inwijdden in de geheimen van aardewerk.

  'U hebt mij inzicht gegeven in het keramische wezen, leerde me over kleurgebruik, het vakmanschap en alle creatieve aspecten', zei ze volgens dagblad Fyens Stiftsidende tegen de ene oud-docent. De andere cursusleider ontving loftuitingen voor zijn 'expertise en het goede advies op tijd te stoppen'.

  2 oktober 2017 - 11:37