×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Silvia voelt spoken in Zweeds paleis

  Silvia voelt spoken in Zweeds paleis

  Het Zweedse koninklijke paleis Drottningholm wordt niet alleen bewoond door koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia. Volgens de vorstin spookt het namelijk in het slot.


  "Er zijn hier kleine vrienden… geesten", onthult Silvia in een documentaire die de Zweedse publieke omroep SVT deze week uitzendt. Bang is de 73-jarige koningin niet, volgens haar zijn de geesten niet kwaadaardig. "Ze zijn vriendelijk. Maar soms voel je dat je niet helemaal alleen bent."

  Prinses Christina, de oudere zus van de koning en Silvia's schoonzus, bevestigt de aanwezigheid van geesten in Drottningholm. "Er is zo veel energie in dit huis. Het zou vreemd zijn als het geen gedaantes zouden zijn", zegt ze in hetzelfde programma.

  Drottningholm werd in de zestiende eeuw gebouwd in opdracht van de toenmalige koning Johan III. Sinds 1991 staat het gebouw op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  4 januari 2017 - 07:08