×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Silvia viert verjaardag met haar naasten

  Zweedse koningin is 70 jaar

  Silvia viert verjaardag met haar naasten

  Koningin Silvia van Zweden viert maandag in besloten kring haar 70e verjaardag. Op Drottningholm Slott, de koninklijke residentie is ‘s avonds een diner voor de jarige waarvoor alleen naaste vrienden en familie zijn uitgenodigd. Het samenzijn met vrienden is belangrijk zo liet Silvia weten. "Ik wil proberen meer tijd voor hen vrij te maken. Vaak is het niet voldoende”, aldus de koningin.


  In Stockholm wordt de verjaardag aangekondigd met 21 saluutschoten vanaf Skeppsholmen. De afgelopen dagen is al vooruit gelopen op de viering. Zo kreeg Silvia een liefdadigheidsconcert aangeboden, dat maandagavond op de televisie te zien is, en was er in het paleis een verjaardagsreceptie waarbij ook premier Fredrik Reinfeldt zijn gelukwensen kwam aanbieden.

  Ook werkte de koningin mee aan een bijzonder interview waarbij passanten op het station van Stockholm voor een videocamera een vraag konden stellen, die Silvia later bekeek en beantwoordde. Het resultaat is geplaatst op de website van het koninklijk huis. "Het is spannend om koningin te zijn”, vertelde ze.

  Olympische Spelen

  "Ik heb geen spijt dat ik trouwde met de man van wie ik hou”, voegde ze eraan toe over haar huwelijk in 1976 met de Zweedse koning Carl XVI Gustaf die ze 4 jaar eerder had leren kennen bij de Olympische Spelen in München. Carl Gustaf was toen nog kroonprins, maar kwam een jaar later op de troon door het overlijden van zijn grootvader koning Gustaf VI Adolf.

  Koningin Silvia is op 23 december 1943 in het Duitse Heidelberg geboren als Silvia Sommerlath, dochter van een Duitse vader en een Braziliaanse moeder. Ze woonde enige jaren in Brazilië en zegt van zichzelf dat ze een Braziliaans hart en een Duits hoofd heeft, en sinds haar huwelijk "een Zweedse ziel”.

  23 december 2013 - 10:01