×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Silvia van Zweden bleef bewust weg bij prijsuitreiking

  Koningin had gewetensbezwaren bij prijswinnaar

  Silvia van Zweden bleef bewust weg bij prijsuitreiking

  Koningin Silvia heeft tegenover de Zweedse krant Expressen toegegeven dat ze dinsdag is weggebleven bij de uitreiking van de Polar Muziek Prijs vanwege het verleden van prijswinnaar Chuck Berry. "Ik kan het niet met mijn geweten in overeenstemming brengen", aldus Silvia.


  De koningin zet zich met haar World Childhood Foundation in voor bescherming van kinderen en strijdt tegen kindermisbruik en mensenhandel. De rock ‘n roll legende Chuck Berry werd in 1959 daarvoor opgepakt. Hij had een meisje van 14 uit Mexico naar Amerika laten komen en had haar voor zijn eigen genoegens gebruikt.

  Koningin Silvia kwam pas laat achter dat verleden van Berry en besloot daarom pas op het laatste moment bij de prijsuitreiking – door haar man koning Carl Gustaf – weg te blijven, samen met haar dochter prinses Madeleine die in New York voor de World Childhood Foundation werkt. "Het was een besluit dat we als familie gezamenlijk hebben genomen. Ik wilde geen schandaal veroorzaken”, aldus de koningin.

  Chuck Berry (87) was overigens zelf niet bij de plechtigheid aanwezig en de koningin en haar dochter gingen ’s avonds wel naar het diner voor de prijswinnaars. "We wilden daarmee de andere prijswinnaar Peter Sellars eren”, zei Silvia.

  28 augustus 2014 - 12:58