×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Silvia en Madeleine onverwachts niet bij prijsuitreiking

  Polar Muziek Prijs uitgereikt door Zweedse koning Carl Gustaf

  Silvia en Madeleine onverwachts niet bij prijsuitreiking

  Verwarring en verbazing dinsdag toen koningin Silvia en prinses Madeleine niet kwamen opdagen bij de uitreiking van de Polar Muziek Prijs in het Concertgebouw van Stockholm. Kort daarvoor stonden hun namen nog wel vermeld op de website van het koningshuis en ‘s avonds kwamen ze wel naar het galadiner in het Grand Hotel.


  Volgens de organisatoren van de prijsuitreiking had het paleis op het laatste moment doorgegeven dat koningin en prinses in vergadering waren en daarom niet konden komen. Een nauwelijks bevredigend antwoord omdat hun aanwezigheid al weken eerder was aangekondigd. Het dagblad Expressen kwam woensdag met een meer plausibele verklaring.

  Prijswinnaars waren dit jaar namelijk Peter Sellars en Chuck Berry. Laatstgenoemde is een halve eeuw in de Verenigde Staten geleden veroordeeld voor kindermisbruik en mensensmokkel.

  Veroordeling

  Koningin Silvia heeft met de door haar opgerichte World Childhood Foundation juist van de strijd tegen kindermisbruik en mensenhandel haar levenswerk gemaakt. Ze hoorde pas onlangs van de veroordeling van Berry en besloot daarom niet naar de feestmiddag te gaan, aldus Expressen. Prinses Madeleine, die voor haar moeders stichting werkt, bleef om die reden ook weg.

  Koning Carl Gustaf, die de prijzen uitreikte, kroonprinses Victoria, prins Daniel, Madeleine’s echtgenoot Chris O’Neill, prinses Christina en haar echtgenoot Tord Magnuson waren wel in het Concertgebouw. Chuck Berry (87) was er zelf overigens niet. Hij was te ziek om naar Zweden te komen.

  27 augustus 2014 - 15:42