×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Scandinavische vorsten samen op de foto

  Carl Gustaf, Margrethe en Harald poseren in paleis Oslo

  Scandinavische vorsten samen op de foto

  Het Noorse hof heeft zondagavond nieuwe foto's vrijgegeven van de drie Scandinavische monarchen. Koning Harald, koning Carl Gustaf en koningin Margrethe poseerden samen in het Koninklijk Paleis in Oslo voorafgaand aan een feestelijk diner ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van het Noorse koningspaar. Daarna werd een foto gemaakt met koninginnen Sonja en Silvia erbij.


  De Deense koningin en het Zweedse koningspaar waren zaterdag al naar Noorwegen gekomen om het jubileumfeest mee te vieren. Dat betekende voor hen drie keer royaal tafelen, het bijwonen van de dankdienst in de paleiskapel, deelname aan de balkonscène en genieten van het feestconcert dat de Noorse regering zondagmiddag in de aula van de universiteit aan de koninklijke familie en hun gasten aanbood.

  Volgens de Noorse politie waren meer dan 10.000 mensen op de been in het centrum van Oslo om te vieren dat koning Harald op 17 januari 1991 zijn vader koning Olav opvolgde. Duizenden kinderen namen deel aan de wintersportactiviteiten die rond het paleis waren georganiseerd. Ook de koninklijke familie zelf liet zich daarbij niet onbetuigd.

  18 januari 2016 - 11:50