Scandinavische vorsten samen op de foto

Het Noorse hof heeft zondagavond nieuwe foto's vrijgegeven van de drie Scandinavische monarchen. Koning Harald, koning Carl Gustaf en koningin Margrethe poseerden samen in het Koninklijk Paleis in Oslo voorafgaand aan een feestelijk diner ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van het Noorse koningspaar. Daarna werd een foto gemaakt met koninginnen Sonja en Silvia erbij.

De Deense koningin en het Zweedse koningspaar waren zaterdag al naar Noorwegen gekomen om het jubileumfeest mee te vieren. Dat betekende voor hen drie keer royaal tafelen, het bijwonen van de dankdienst in de paleiskapel, deelname aan de balkonscène en genieten van het feestconcert dat de Noorse regering zondagmiddag in de aula van de universiteit aan de koninklijke familie en hun gasten aanbood.

Volgens de Noorse politie waren meer dan 10.000 mensen op de been in het centrum van Oslo om te vieren dat koning Harald op 17 januari 1991 zijn vader koning Olav opvolgde. Duizenden kinderen namen deel aan de wintersportactiviteiten die rond het paleis waren georganiseerd. Ook de koninklijke familie zelf liet zich daarbij niet onbetuigd.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen