×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Royals feliciteren Carl Philip en Sofia

  Royals feliciteren Carl Philip en Sofia

  De Zweedse koninklijke familie heeft haar felicitaties overgebracht aan prins Carl Philp en zijn echtgenote Sofia. Zij werden dinsdagavond ouders van een zoontje. "We zijn blij voor prins Carl Philip en prinses Sofia en gelukkig weer grootouders te zijn geworden", lieten koning Carl Gustaf en koningin Silvia weten in een officiële verklaring die woensdag werd vrijgegeven door het Zweedse hof. "We wensen de nieuwe ouders een mooie tijd en alle rust met hun zoon."


  Koningin Silvia werd in New York op de hoogte gebracht van de komst van haar derde kleinzoon. Mede vanwege haar verblijf in de Verenigde Staten is in Zweden geschoven met de officiële handelingen rond een koninklijke geboorte. Zo wordt de naam van het prinsje pas donderdag bekendgemaakt en volgt het Te Deum, de dankdienst in de koninklijke kapel, vrijdag. Woensdagmiddag klonken wel 21 saluutschoten in Stockholm.

  Tantes

  "Wij wensen Carl Philip en Sofia een geweldige tijd met hun pasgeboren zoon en delen de vreugde van de jongen ouders", liet kroonprinses Victoria weten. Zij kreeg begin vorige maand ook een zoon, prins Oscar.

  Prinses Madeleine en haar man Christopher O'Neill noemen het 'een groot genoegen' een nieuw familielid te verwelkomen. "Wij feliciteren Carl Philip en Sofia met het ouderschap."

  Ook Sofia's familie heeft via het Zweedse hof laten weten blij te zijn met de geboorte van het prinsje. Marie en Erik Hellqvist, de ouders van de 31-jarige prinses, hebben het over 'een langverwachte kleinzoon'. "We zijn allebei erg trots en blij. Wij wensen hen alle succes met het nieuwe familielid en zullen ze als grootouders steunen en helpen." Sofia's zussen Lina en Sara hebben met vreugde kennisgenomen van de geboorte. "We hebben er lang naar uitgekeken tantes te worden."

  20 april 2016 - 14:21