Sweden Royals

Prinses Victoria zet zich in voor noodhulpacties

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft vrijdag een videogesprek gehouden met Zweedse vertegenwoordigers van de internationale organisatie Wateraid. Met secretaris-generaal Anna Nilsdotter en voorzitter Tobias Krantz had de kroonprinses het onder meer over toegang tot schoon water tijdens de coronacrisis.

De organisatie zet zich al jaren in om ervoor te zorgen dat meer gemeenschappen, ziekenhuizen en scholen beschikken over schoon water, toiletten en betere hygiëne. Voor de armste landen van de wereld is het moeilijk om de verspreiding van infecties onder controle te houden, hoorde de kroonprinses tijdens het gesprek. Veel ziekenhuizen hebben geen schoon water en veel mensen kunnen hun handen niet goed reinigen.

Wateraid is tijdens de pandemie gestart met noodhulpacties. Zo werd er voorlichting gegeven over het belang van handen wassen en werden er voorzieningen aangelegd met schoon water en zeep. Victoria is sinds 2011 beschermvrouw van Wateraid. De kroonprinses heeft in die rol al vaak deelgenomen aan verschillende evenementen van de organisatie.

LEES OOK:

4x artistieke Instagramfoto’s van Eloise

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.