Prinses Victoria opent conferentie over zeldzame ziektes

Via een videogesprek opende de Zweedse kroonprinses Victoria afgelopen donderdag een conferentie. Ze is beschermvrouwe van de nationale organisatie voor zeldzame ziektes in Zweden. Eigenlijk zou de conferentie plaatsvinden in Stockholm, maar door de coronamaatregelen gebeurde dit nu online.

Vanuit het Haga Paleis startte Victoria met een openingstoespraak in het Engels. “Ik had graag gewild dat ik jullie allemaal welkom had kunnen heten in Zweden en Stockholm, op het mooiste moment van het jaar. Maar, zoals we allemaal weten, is elkaar in het echt zien geen optie nu. Tot we weer kunnen reizen, kunnen we elkaar in ieder geval online ontmoeten”. Victoria vertelde daarnaast over haar gesprekken met kinderen met zeldzame ziektes en de uitdagingen waar zij mee om moeten gaan.

In haar toespraak concludeerde Victoria dat niemand alleen is tijdens deze pandemie. De conferentie, en andere soortgelijke evenementen, “herinneren ons eraan dat zelfs als de wereld je genoeg redenen geeft om je zo te voelen, je er niet alleen voor staat.”

Lees ook:

In Canada wil een middelbare school Prince Andrew af van hun naam. De petitie hiervoor is al 75.000 keer ondertekend.

School wil af van vernoeming naar prins Andrew

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen