×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria en Daniel naar Ericsson in Duitsland

  Zweeds kroonprinselijk paar in Düsseldorf en Essen

  Victoria en Daniel naar Ericsson in Duitsland

  De Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel hebben woensdag een kijkje genomen bij een kantoor van Ericsson in Düsseldorf. Ze woonden een conferentie bij over de digitale economie, meldt het Duitse persbureau DPA.


  Na de conferentie bij de Zweedse fabrikant van netwerkapparatuur vertrokken Victoria (36) en Daniel (40) naar het Ruhrgebied. Daar bracht het kroonprinselijk paar een bezoek aan de Zeche Zollverein. Deze kolenmijn en het bijbehorende industriecomplex werden in 1986 gesloten. Sinds 2001 staat het terrein op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het grote belang voor de Europese industriële ontwikkeling.

  Victoria en Daniel gaan in de namiddag naar diverse musea in en rond Essen, in 2010 nog de culturele hoofdstad van Europa. Voor dit jaar viel de keus op de Zweedse stad Umeå, dat de eer wel moet delen met Riga in Letland. De twee royals bezoeken het Ruhr-museum, het Red Dot Design-museum en het imposante SANAA-gebouw van de Folkwang-universiteit.

  29 januari 2014 - 15:57