×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Ingrid ontsteekt Olympische vlam

  In navolging van haar vader Haakon

  Prinses Ingrid ontsteekt Olympische vlam

  Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen heeft vrijdagavond de olympische vlam in Lillehammer ontstoken. Daar vinden tot en met 21 februari de Jeugd Olympische Winterspelen plaats.


  Ingrid Alexandra, de twaalfjarige dochter van kroonprins Haakon, moest als laatste fakkeldrager een trap oplopen om de olympische vlam te kunnen ontsteken. Dat deed ze onder toeziend oog van 13.000 toeschouwers, onder wie de Noorse koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit.

  Haakon mocht 22 jaar geleden de olympische vlam in Lillehammer ontsteken. Hij deed dat toen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen, op precies dezelfde plek als waar zijn oudste kind dat vrijdag deed.

  Hoewel de Jeugd Olympische Winterspelen pas vrijdagavond werden geopend, kwamen de eerste sporters vrijdagmiddag al in actie. Onder meer het curlingtoernooi ging al van start. Haakon legde de eerste steen op het ijs.

  13 februari 2016 - 09:13