Prinses Ingrid

Prinses Ingrid gaat na de zomer studeren in déze stad

De 16-jarige dochter van kroonprins Haakon en Mette-Marit heeft haar middelbare school onlangs afgerond en kiest nu voor een school waar haar oma Sonja ook ooit naartoe ging.

Ingrid werd afgelopen januari 16 en is de oudste dochter van het kroonprinselijk echtpaar. Ze heeft een oudere broer, Marius – de zoon van Mette-Marit – en een jonger broertje, Sverre Magnus, hij is 14 jaar. Ingrid is tweede in lijn van troonopvolging, eerste is uiteraard haar vader Haakon.

De prinses ging het afgelopen jaar naar de Uranienborg, een middelbare school. En daarvoor zat ze ook op de Oslo International School en de Jansløkka-school, die laatste is op steenworp afstand van haar ouderlijk huis.

Nu is het weer tijd voor de grote stad: Ingrid kiest voor de gerenommeerde Elvebakken-school in hoofdstad Oslo. Het is één van de populairste scholen van de Noorse stad, maar heeft ook strenge toelatingseisen. Met ongeveer 1350 leerlingen is het voor Noorse begrippen een behoorlijk grote school. Gelegen in Grünerløkka, een hippe wijk vol cafeetjes, street art en desginboetieks.

Het is (nog) niet bekendgemaakt wat Ingrid precies gaat studeren. Wel weten we dat oma Sonja (83) er vroeger zelf ook studente was. Zij plaatste gisteren een prachtige foto van de zondagse familielunch op Instagram, waarbij ze zelf duidelijk ‘het stralend middelpunt’ is. Ze is vast enorm trots op haar kleindochter!

Prinses Ingrid

Lees ook:

In beeld: prinses Madeleine door de jaren heen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detnorksekongehus / Ann Cathrin Buchardt

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen