×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Christina van Zweden gaat met pensioen

  De Zweedse prinses Christina heeft in een vraaggesprek van het Zweedse persbureau TT bekendgemaakt te stoppen met haar werk. Christina is de jongste zus van koning Carl Gustaf.


  Komende vrijdag wordt Christina Magnuson 75 jaar. Ze vindt dat ze haar taken als prinses heeft volbracht. “Ik zie in dat ik nog maar weinig tijd heb”, vertelde ze. “Daarom wil ik mij niet meer binden aan zaken voor de toekomst. Vanaf nu wil ik me concentreren op het nu.”

  Christina kwakkelt de laatste jaren met haar gezondheid. Zo werd ze vorig jaar met succes behandeld tegen leukemie, maar de ziekte eiste een zware tol.

  Na de dood van haar moeder, begin jaren zeventig, nam Christina haar taken over. Dat betekende dat ze zich inzette voor een aantal maatschappelijke organisaties. Zo deed ze veel werk voor het Rode Kruis en was ze betrokken bij een speciaal fonds om de positie van vrouwen te verbeteren.

  1 augustus 2018 - 14:01