×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Oscar wordt eind mei gedoopt

  Prins Oscar wordt eind mei gedoopt

  De pasgeboren Zweedse prins Oscar wordt op 27 mei gedoopt. Dat heeft het Zweedse koningshuis maandag bekendgemaakt. De ceremonie vindt plaats in de kapel van het koninklijk paleis in Stockholm.


  Prins Oscar, voluit Carl Olof Oscar, werd op 2 maart geboren. Hij is de zoon van kroonprinses Victoria en prins Daniel en is na zijn moeder en zus Estelle derde in lijn van troonopvolging. Bij zijn geboorte kreeg Oscar de titel hertog van Skåne.

  De Zweedse koninklijke familie heeft even moeten puzzelen om een doopdatum te bepalen voor prins Oscar, het tweede kind van kroonprinses Victoria en prins Daniel. De koninklijke agenda telt de komende maanden namelijk al tal van hoogtepunten en er moest ook rekening worden gehouden met de hoogzwangere prinses Sofia.

  De voor de doop van Oscar gekozen datum (27 mei) geeft Sofia, die deze maand haar eerste kind verwacht, de kans om daarbij aanwezig te zijn. De doop komt een maand na de royale viering van de zeventigste verjaardag van Oscars opa koning Carl XVI Gustaf in het weekeinde van 30 april en ruim voor het veertig jarig huwelijksfeest van koning Carl Gustaf en koningin Silvia op 19 juni.

  Later kan dan nog worden gezocht naar een geschikte datum voor de doop van de eersteling van prinses Sofia en prins Carl Philip.

  4 april 2016 - 09:48