Joachim Denemarken Historische Grand Prix Foto 1

Prins Joachim voor het eerst sinds beroerte weer op de racebaan

Joachim van Denemarken mocht weer eens een paar rondes laten zien wat hij kon. En wel tijdens de Historische Grand Prix van Kopenhagen. We hebben een paar prachtige foto’s van die dag voor je!

Je weet vast van prinsen Pieter-Christiaan en Bernhard jr. dat zij racefanaten zijn. Laatstgenoemde is zelfs mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort. Ook de Zweedse prins Carl Philip mag graag coureur spelen en in Engeland is William bijvoorbeeld groot fan van motoren.

De 52-jarige Deense prins Joachim – jongere broer van kroonprins Frederik – durfde het voor het eerst sinds zijn beroerte weer aan óók in zijn geliefde raceautootje te stappen. Het ging hier om klassieke sportwagens. Joachim werd vorige zomer getroffen door een hersenbloeding en is naar eigen zeggen volledig hersteld, met name door het enorm snelle handelen van zijn vrouw, Marie.

We hebben een paar leuke sfeerbeelden van de race en alles eromheen voor je. Op de derde foto spot je de prins in zijn Lotus Cortina. Hij wist geen podiumplaats te behalen helaas!

Joachim Denemarken Historische Grand Prix Foto 1
Joachim Denemarken Historische Grand Prix Foto 2
Joachim Denemarken Historische Grand Prix Foto 3

LEES OOK:

Lief: dit is Eugenies felicitatie voor jarige zus Bea

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @detdanskekongehus / BB67 v/Bjarne Bredal