France Denmark Diplomacy

Prins Joachim dolblij dat hij nog leeft

We lieten je eerder vandaag in het weekend-overzicht al zien dat Joachim van Denemarken een tv-interview gaf. Het was het eerste interview sinds de spoedoperatie aan zijn hersenen, afgelopen zomer.

Het is niet geheel verrassend, maar wel heel oprecht wat de jongere broer van de Deense kroonprins Frederik deelt in het interview. Hij heeft aan blij te zijn dat hij nog leeft. In juli werd hij getroffen door een bloeding in de hersenen. Door snel ingrijpen en een spoedoperatie in een Frans ziekenhuis, werd het leven van Joachim (51) gered. En artsen gaven niet te lang erna aan te verwachten dat de prins goed of zelfs volledig zou herstellen.

Toch gaat dat herstel niet vanzelf. Het zijn kleine stappen, zegt hij. “Het is nog steeds iets waar ik aan werk en het zal nog lang duren:, aldus Joachim. In het tv-interview, dat werd opgenomen vanuit zijn huidige woonplaats Parijs, vertelt hij vooral erg dankbaar te zijn dát hij het overleed heeft. Omdat het ook anders had kunnen aflopen. De impact op zijn familie noemt hij tevens fors. “Ik ben het niet alleen zelf en mijn fysieke gezondheid die zijn geraakt. Ook mijn vrouw, kinderen en directe familie heeft het beïnvloed. Daarom maakt ook de familie deel uit van het herstelproces”, deelt Joachim.

De prins zou eigenlijk rond het voorval aan de slag gaan in een nieuwe functie, op de ambassade van Denemarken in Parijs. Dat werd uitgesteld en toen Joachim er wel begon, deed hij dat rustig aan. Hij woont met zijn echtgenote Marie (zij is Française) en hun 2 kinderen) al zo’n 1,5 jaar in Parijs.

Joachim Denemarken Tv Interview November 2020

LEES OOK:

Denen tonen sympathie voor Joachim, die lange tijd het zwarte schaap was

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus