Prins Henrik stapt uit de wijnproductie

Prins-gemaal Henrik van Denemarken trekt zich na veertig jaar terug als wijnboer en wijnproducent. Hij heeft na rijp beraad en overleg met de familie besloten de productie en verkoop van de wijn van zijn Château de Cayx over te dragen aan Vinovalie, een associatie van vier coöperatieve wijnproducenten en kastelen in het zuiden van Frankrijk.

De tachtigjarige Henrik zocht naar een mogelijkheid de wijnproductie voor de toekomst te bewaren zonder dat hij zich nog dagelijks met de gang van zaken moest bemoeien. De leaseovereenkomst met Vinovalie maakt dat mogelijk, aldus een verklaring van het Deense hof. "Ik ben heel blij met deze oplossing die ervoor zorgt dat de productie van kwaliteitswijn van het kasteel door kan gaan", aldus Henrik.

Hij houdt de verkooprechten voor de wijn in de winkels van de Deense koninklijke paleizen, en ook de Deense distributeurs van de onder de naam van Henrik verkochte wijn behouden hun rechten. Van Henrik is wel gezegd dat dankzij hem de Denen – traditioneel bierdrinkers – meer wijn zijn gaan drinken en dat ze hebben geleerd dat er bij wijn meer onderscheid is dan rood en wit.

Bij de galadiners aan het Deense hof, zoals bij het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en de verjaardagsfeesten voor koningin Margrethe, werd wijn van het Henriks Château de Cayx geschonken.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen