×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Henrik stapt uit de wijnproductie

  Deense prins-gemaal houdt verkooprechten

  Prins Henrik stapt uit de wijnproductie

  Prins-gemaal Henrik van Denemarken trekt zich na veertig jaar terug als wijnboer en wijnproducent. Hij heeft na rijp beraad en overleg met de familie besloten de productie en verkoop van de wijn van zijn Château de Cayx over te dragen aan Vinovalie, een associatie van vier coöperatieve wijnproducenten en kastelen in het zuiden van Frankrijk.


  De tachtigjarige Henrik zocht naar een mogelijkheid de wijnproductie voor de toekomst te bewaren zonder dat hij zich nog dagelijks met de gang van zaken moest bemoeien. De leaseovereenkomst met Vinovalie maakt dat mogelijk, aldus een verklaring van het Deense hof. "Ik ben heel blij met deze oplossing die ervoor zorgt dat de productie van kwaliteitswijn van het kasteel door kan gaan", aldus Henrik.

  Hij houdt de verkooprechten voor de wijn in de winkels van de Deense koninklijke paleizen, en ook de Deense distributeurs van de onder de naam van Henrik verkochte wijn behouden hun rechten. Van Henrik is wel gezegd dat dankzij hem de Denen – traditioneel bierdrinkers – meer wijn zijn gaan drinken en dat ze hebben geleerd dat er bij wijn meer onderscheid is dan rood en wit.

  Bij de galadiners aan het Deense hof, zoals bij het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en de verjaardagsfeesten voor koningin Margrethe, werd wijn van het Henriks Château de Cayx geschonken.

  21 april 2015 - 13:15