×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Henrik chanteert koningin Margrethe

  Dan moet ze me koning-consort maken'

  Prins Henrik chanteert koningin Margrethe

  Als de Deense koningin Margrethe naast haar man Henrik begraven wil worden, weet ze wat ze moet doen. “Mijn vrouw, niet ik, kan deze kwestie oplossen”, zei Henrik in Frankrijk tegen diverse Deense media. “Als ze met me begraven wil worden, moet ze me koning-consort maken.”


  “Mijn vrouw heeft besloten dat ze graag koningin wil zijn, en dat vind ik prima. Maar ze moet weten dat als een man en vrouw getrouwd zijn, ze elkaars gelijke zijn”, zei de prins, die vorige week bekendmaakte dat hij niet naast koningin Margrethe begraven wil worden in de koninklijke grafkerk, de kathedraal van Roskilde.

  “Ik ben niet met de koningin getrouwd om begraven te worden in Roskilde”, zei Henrik, die zei niets te geven om de Deense traditie om het staatshoofd en zijn of haar partner in Roskilde te begraven. Volgens de prins, die tot zijn pensioen de titel prins-gemaal droeg, heeft Margrethe hem “niet het respect getoond dat een vrouw haar man moet tonen”.

  De Deense vorstin reisde dinsdag af naar het zuiden van Frankrijk, waar Henrik een wijngoed heeft. De komende twee weken vieren Margrethe en Henrik samen vakantie in zijn geboorteland. Hoewel de prins felle kritiek had op zijn vrouw, zei hij wel veel van haar te houden.

  8 augustus 2017 - 22:55