×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Frederiks Royal Run begint dit jaar in Groenland

  De prins rent op 28 mei gezellig mee

  Prins Frederiks Royal Run begint dit jaar in Groenland

  Kroonprins Frederik van Denemarken brengt de derde editie van de Royal Run voor het eerst naar Groenland.


  Voordat het hardloopevenement in verschillende Deense steden plaatsvindt, loopt Frederik alvast warm in de Groenlandse hoofdstad Nuuk. Groenlandse deelnemers kunnen kiezen om mee te rennen op de mijl of een rondje te rennen van 5 of 10 kilometer. Het is nog niet bekend welke afstand de prins aflegt.

  LEES OOK:

  Sportief verjaardagscadeau

  De Royal Run werd in 2018 in het leven geroepen ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Frederik. Met als doel om de Denen in beweging te krijgen. Met zo’n 70.000 deelnemers tijdens de eerste editie en meer dan 82.000 in 2019 is het sportevenement een groot succes.

  Ook Mary rent mee

  Op 1 juni is de Royal Run in Sønderborg, Aalborg, Odense, Kopenhagen/Frederiksberg en Bornholm. Frederik komt op verschillende afstanden in actie en ook kroonprinses Mary is zo sportief om mee te rennen.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

  Bron: ANP. Beeld: Instagram

  15 januari 2020 - 11:21