×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carl Philip begint aan raceseizoen

  Prins Carl Philip begint aan raceseizoen

  Op het circuit Ring Knutstorp in Kågeröd begint de Zweedse prins Carl Philip zaterdag aan het raceseizoen in de Swedish GT. Hij maakt deel uit van het Cyan Racing Team en rijdt dit jaar in een Lotus.


  De auto waarin de prins zal rijden werd eind maart onthuld. De kleuren zijn blauw en geel. Volgens velen is de wagen een ode aan de beroemde Zweedse formule 1-coureur Ronnie Peterson. Die vierde in de jaren zeventig triomfen in een Lotus.

  Vrijdag waren de kwalificatietrainingen. Carl Philip en Göransson mogen in de eerste race van poleposition starten. In de tweede race start het duo vanaf de tweede plek. De prins was een beetje teleurgesteld. Hij had gehoopt de eerste startplek in beide races op te kunnen eisen.

  Wisselend succes

  Carl Philip rijdt al jaren voor het Cyan Racing team. Hij maakt er sinds 2012 deel van uit en racet met wisselend succes in de GT-klasse. In het team rijdt de prins samen met Thed Björk en Richard Göransson. Vorig seizoen reed hij samen met Björk en dat deden ze best aardig. In het eindklassement over tien races werd Carl Philip derde, Björk vijfde.

  De Swedish GT is een bijprogramma van de Swedisch Touring Car Championships (STCC). De wedstrijden worden in zes weekenden afgewerkt op circuits door heel Zweden. De Swedish GT is tijdens vijf weekenden te zien. Steeds zijn er twee races.

  5 mei 2018 - 09:25