×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Poëzie prins Henrik in balletvoorstelling

  Koningspaar bij uitvoering van het Wereldballet

  Poëzie prins Henrik in balletvoorstelling

  Het Deense koningspaar woont vrijdagavond op het landgoed van het 17e eeuwse landhuis Møllerup Gods een bijzondere voorstelling bij van het ‘Wereldballet’. Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik die vorig jaar ook van de partij waren, krijgen optredens te zien van dansers van het Londense Royal Ballet. Henriks gedicht 'Côte à côte' vormt de basis van één van de stukken.


  Het gaat om een pas de deux met choreografie van de Engelse Kristen McNally en muziek van Gabriel Fauré. Prins Henrik was nauw betrokken bij de totstandkoming van het stuk. Het programma wordt uitgevoerd door onder meer Roberta Marquez en Steven McRae, en ook Frederico Bonelli, die nog enige tijd bij het Nationaal Ballet in Amsterdam heeft gedanst, treedt op. Het ballet wordt afgewisseld met muziek van violist Charlie Siem en zang van de operazangers Andrea Pellegrini en Jens-Christian Wandt

  Møllerup Gods ligt niet ver van Aarhus in Oost Jutland, waar het koningspaar een deel van de zomer doorbrengt in paleis Marselisborg. De voorstelling is op een podium voor het hoofdgebouw, in de openlucht. 

  11 juli 2014 - 10:19