Poëzie prins Henrik in balletvoorstelling

Het Deense koningspaar woont vrijdagavond op het landgoed van het 17e eeuwse landhuis Møllerup Gods een bijzondere voorstelling bij van het ‘Wereldballet’. Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik die vorig jaar ook van de partij waren, krijgen optredens te zien van dansers van het Londense Royal Ballet. Henriks gedicht 'Côte à côte' vormt de basis van één van de stukken.

Het gaat om een pas de deux met choreografie van de Engelse Kristen McNally en muziek van Gabriel Fauré. Prins Henrik was nauw betrokken bij de totstandkoming van het stuk. Het programma wordt uitgevoerd door onder meer Roberta Marquez en Steven McRae, en ook Frederico Bonelli, die nog enige tijd bij het Nationaal Ballet in Amsterdam heeft gedanst, treedt op. Het ballet wordt afgewisseld met muziek van violist Charlie Siem en zang van de operazangers Andrea Pellegrini en Jens-Christian Wandt

Møllerup Gods ligt niet ver van Aarhus in Oost Jutland, waar het koningspaar een deel van de zomer doorbrengt in paleis Marselisborg. De voorstelling is op een podium voor het hoofdgebouw, in de openlucht. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen