×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis Oslo weer open voor publiek

  Residentie Noorse koning was gesloten door terreuralarm

  Paleis Oslo weer open voor publiek

  Het Koninklijk Paleis in Oslo gaat woensdag weer open voor het publiek. Dat heeft het hof dinsdag bekendgemaakt op de eigen website. De openstelling duurt tot en met zondag 17 september. Via internet kunnen kaarten worden gekocht voor de toegang en de bijbehorende rondleidingen.


  Het paleis sloot vorige week donderdag de deuren vanwege het algemene terreuralarm dat in Noorwegen was afgekondigd. De veiligheidsdienst waarschuwde toen voor een mogelijke aanslag door een groep radicale moslims. "Zij kunnen de aanslag binnen een korte tijd, waarschijnlijk binnen een paar dagen, plegen. Maar we weten niet hoe, wanneer en op welke manier'', zei Benedicte Bjørnland, hoofd van de Noorse politieveiligheidsdienst PST.

  Overal in Noorwegen werd versterkte bewaking ingevoerd en ook het paleis werd extra in de gaten gehouden. De jaarlijkse openstelling werd opgeschort en mensen die al kaarten hadden, konden hun geld terugkrijgen.

  29 juli 2014 - 16:43