×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis in Oslo sluit na zomeropenstelling voor publiek

  Koning Harald heeft maandag weer ontvangsten

  Paleis in Oslo sluit na zomeropenstelling voor publiek

  De zomervakantie is voor de Noorse koninklijke familie weer voorbij. Dat betekent dat dit weekeinde een einde komt aan de zomeropenstelling van het Koninklijk Paleis in Oslo. Zondag is de laatste dag dat het paleis kan worden bezocht. Belangstellenden kunnen via internet een kaartje kopen en krijgen een rondleiding door het paleis.


  Het zijn de staatsievertrekken die zijn opengesteld, zoals Statsrådssalen, de zaal waar koning Harald V de kabinetszittingen voorzit. Andere vertrekken die zijn te bezichtigen, zijn de Witte Salon, de Koning Haakon VII-suite, de eetzaal, de kleine- en grote feestzalen en de Slotkapel.

  Koning Harald heeft maandag weer de eerste ontvangsten in het paleis dat vanwege een voor heel Noorwegen geldend terreuralarm eind juli ook enkele dagen de deuren voor het publiek moest sluiten.

  16 augustus 2014 - 16:52