×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ophef om medaille Zweedse koning

  Ophef om medaille Zweedse koning

  Op social media is ophef ontstaan over de foto die het Koninklijk Huis van Zweden op Facebook en Instagram had geplaatst van het koningspaar en de olympische medaillewinnares Jenny Rissveds. Ze won goud bij het mountainbiken. De ophef was ontstaan omdat koning Carl Gustaf ook een medaille draagt.


  Volgers van het Zweedse hof vroegen zich af waar Carl Gustaf de plak vandaan had gehaald. Het antwoord kwam via de krant Expressen. Daarin vertelden twee Zweedse supporters dat ze de medaille hadden gemaakt en aan de koning hadden gegeven.

  “We stonden ook naar de wedstrijd te kijken”, vertellen Magnus Legnerfält en Johan Beckman aan de krant. “Nadat Jenny had gewonnen, zagen we de koning en koningin voorbijkomen. Ze zwaaiden naar ons. We besloten de medaille aan de koning te geven.” Toen Carl Gustaf de medaille aannam en omdeed, riep Beckman dat hij met de vorst op de foto wilde. Tot zijn stomme verbazing mocht dat.

  Toen Rissveds met de koning op de foto ging, had Carl Gustaf de medaille nog steeds om.

  21 augustus 2016 - 17:06