×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ophef om medaille Zweedse koning

  Ophef om medaille Zweedse koning

  Op social media is ophef ontstaan over de foto die het Koninklijk Huis van Zweden op Facebook en Instagram had geplaatst van het koningspaar en de olympische medaillewinnares Jenny Rissveds. Ze won goud bij het mountainbiken. De ophef was ontstaan omdat koning Carl Gustaf ook een medaille draagt.


  Volgers van het Zweedse hof vroegen zich af waar Carl Gustaf de plak vandaan had gehaald. Het antwoord kwam via de krant Expressen. Daarin vertelden twee Zweedse supporters dat ze de medaille hadden gemaakt en aan de koning hadden gegeven.

  “We stonden ook naar de wedstrijd te kijken”, vertellen Magnus Legnerfält en Johan Beckman aan de krant. “Nadat Jenny had gewonnen, zagen we de koning en koningin voorbijkomen. Ze zwaaiden naar ons. We besloten de medaille aan de koning te geven.” Toen Carl Gustaf de medaille aannam en omdeed, riep Beckman dat hij met de vorst op de foto wilde. Tot zijn stomme verbazing mocht dat.

  Toen Rissveds met de koning op de foto ging, had Carl Gustaf de medaille nog steeds om.

  21 augustus 2016 - 17:06