Ook deze Deense prins besmet met corona

Het gaat om één van de kinderen van Mary en Frederik. Net als bijvoorbeeld William en Charles in het Verenigd Koninkrijk, is ook deze jonge prins besmet geraakt.

Dat corona nog welig tiert, ook in de landen om ons heen, is een feit. Onlangs nog werd bekend dat William zijn bestemming aanvankelijk maandenlang stil hield. En dat de queen en haar man Philip tot de eersten behoren die gevaccineerd gaan worden in Groot-Brittannië, vanwege hun hoge leeftijd.

En in Noorwegen gingen Harald en Sonja in isolatie, nadat een naaste medewerkers besmet bleek te zijn. Hetzelfde gold voor ‘onze’ prinsen Constantijn en Bernhard, beiden contact gehad met een besmet persoon en daarom even uit het openbare leven en thuis de tijd uitzitten.

Ook in Denemarken blijft het koningshuis niet ongeschonden. Het is prins Christian (15) die nu besmet blijkt te zijn. De oudste zoon van Mary en Frederik zit op kasteel Amalienborg in quarantaine. Ook andere familieleden zitten in quarantaine, het is alleen niet bekendgemaakt wie dat dan zijn. En of ze elkaar onderling besmet hebben.

Beterschap, Christian!

Christian 4

Kasteel Amalienborg, waar de prins en meer familieleden zich isoleren

Amalienborg Denemarken 1

LEES OOK:

Zien: kroonprins Frederik in militair uniform

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus